Beharangozó 2021. július 9., péntek

"Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával"

Szombaton este a Szusza Ferenc Stadionban lép pályára az Újpest FC ellen a DVTK labdarúgó csapata. Ez a találkozó lesz a Diósgyőr harmadik nyári felkészülési mérkőzése, egyben a lila-fehérek főpróbája az Európa Konferencia Liga-selejtezőjük előtt. A DVTK vezetőedzőjével, Kondás Elemérrel beszélgettünk.

"Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával"


Felkészülési mérkőzés

2021. július 10., szombat (Budapest, Szusza Ferenc Stadion)
18:00 Újpest FC - Diósgyőri VTK

Elsőként azt kérdeztük, hogy a már lejátszott két mérkőzés után mi az, amivel elégedett, és mi az, amivel egyelőre nem?

- Amivel elégedett vagyok, az az elvégzett munka és a játékosok hozzáállása. Ebben a nagy melegben is nagy akaraterőket mozgósítottak. Játékban is voltak pozitív dolgok. Nyilván vannak olyan elemek, amiket javítanunk kell, elsősorban taktikai hibákat találtunk, de ezért is vannak az edzőmérkőzések és ma is ezen dolgozunk az edzésen. Meglátjuk, hogy holnapra mennyire sikerült. Szombaton egy nagyon jó ellenféllel fogunk találkozni és arra számítok, hogy még jobban kidomborodnak az esetleges hibák - kezdte Kondás Elemér.

Szereztünk hét gólt a két meccsen, viszont mégis lehet hiányérzetünk, mert sok helyzetet ki is hagytunk.

- Való igaz, de nem vagyunk telhetetlenek. Ugyanakkor az is igaz, hogy törekednünk kell arra, hogy a helyzeteinket a lehető legnagyobb arányban kihasználjuk, mert fontos lesz az, hogy minél több gólt szerezzen a csapat. Továbbra is azt szeretnénk, hogy legalább kettő fölötti gólátlagot érjünk el a bajnokságban, ez most a felkészülési mérkőzésekre is érvényes. Eddig három gólt kaptunk, az egyiknél széthullott a sorfal, a másodikat egy egyéni hibát követően kaptuk, a harmadik pedig tizenegyes volt. Ezeket a hibákat is ki kell küszöbölnünk - folytatta a szakember.

Az első meccsen 45, a másodikon 60 percnyi játéklehetőséget kaptak a labdarúgók, mi a terv az Újpest ellen?

- Most a tervek szerint újra 45 percet kapnak majd a játékosok, jövő héten szeretnénk újra emelni a játékpercek számát. Branislav Danilović-ra továbbra sem számíthatunk, rajta kívül Orosz Donát az, aki biztosan nem tud pályára lépni, ő a Békéscsaba elleni mérkőzésen szenvedett kisebb sérülést. Bánhegyi Bogdán és Kispál Tamás pedig ezúttal a tartalék csapat felkészülési mérkőzésén játszik szombaton.

A lila-fehéreknek az ellenünk vívott mérkőzés lesz a főpróbájuk a lichtensteini FC Vaduz elleni Európa Konferencia Liga-selejtező előtt, így várhatóan frissebbek lesznek, mint mi.   

- Nekünk még van három hetünk a bajnokság kezdetéig, így nem ugyanazon a felkészültségi szinten vagyunk, mint az Újpest. Mi még az edzőmeccsek mellett dolgozunk is, nem az a célunk, hogy ezekre a mérkőzésekre frissítsük a csapatot, hanem az, hogy mindenki megkapja a megfelelő terhelést. Arra számítok, hogy a kezdőcsapatuk nagy része valószínűleg végig fogja játszani a mérkőzést, mi viszont a félidőben a csapatunkat újra kicseréljük és egy másik sor fog pályára lépni. Természetesen szeretnénk segíteni az Újpestet, hogy jó főpróbája legyen, és ez a találkozó a mi felkészülésünket is jól fogja szolgálni - zárta a DVTK vezetőedzője.

Belépés és online stream

Mint arról korábban már beszámoltunk, az Újpest FC tájékoztatása szerint a mérkőzést a helyszínen a szurkolók is megtekinthetik, viszont a 18. életévüket betöltöttek csak és kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal léphetnek be a stadion területére.  A felkészülési mérkőzésről a két klub megegyezésének megfelelően az Újpest FC ad élőképes közvetítést a lila-fehér klub YouTube-csatornáján, valamint élő, szöveges közvetítés olvasható a DVTK hivatalos honlapján és Twitter-csatornáján.

A DVTK kerete jelenleg

Kapusok

Bánhegyi Bogdán
Borsos Vilmos
Danilović, Branislav
Póser Dániel

Védők

Bárdos Bence
Bokros Szilárd
Eperjesi Gábor
Hegedűs János
Karan, Dejan
Orosz Donát
Polgár Kristóf
Szatmári Csaba
Szűcs Kornél

Középpályások

Kispál Tamás
Németh Márió
Oláh Bálint
Szeles Tamás
Zsemlye Balázs

Támadók

Hornyák Marcell
Jurek Gábor
Könyves Norbert
Makrai Gábor
Molnár Gábor
Suljić, Asmir
Zsolnai Richárd

A felkészülés programja

2021. június 7., hétfő
A felkészülés kezdete

2021. június 28., hétfő
A felkészülés második szakaszának kezdete

2021. július 3., szombat (DVTK Edzőközpont)
11:00 Diósgyőri VTK  - Kisvárda Master Good 3-2 (1-0)

2021. július 7., szerda (Telki)
17:00 Békéscsaba 1912 Előre - Diósgyőri VTK 1-4 (0-2)

2021. július 10., szombat (Budapest, Szusza Ferenc Stadion)
18:00 Újpest FC - Diósgyőri VTK

2021. július 14., szerda (DVTK Stadion)
18:00 Diósgyőri VTK - FC Košice

2021. július 17., szombat (Mezőkövesd, Városi Stadion)
10:30 Mezőkövesd Zsóry FC - Diósgyőri VTK

2021. július 24., szombat
Debreceni VSC - Diósgyőri VTK

Merkantil Bank Liga 1. forduló

2021. augusztus 1., vasárnap
Aqvital FC Csákvár - Diósgyőri VTK

A bajnokság menetrendje ide kattintva olvasható.