Beharangozó 2021. február 2., kedd

"Több labda nélküli mozgást várok"

Hátul el kell kerülni a buta gólokat, elöl pedig sok labda nélküli mozgással kell helyzetet teremteni, árulta el Zoran Zekić vezetőedző a PAFC - DVTK találkozó előtt.

"Több labda nélküli mozgást várok"


Mindenki csalódott volt az utolsó percben elvesztett pontok miatt az öltözőben és a tévéképernyők előtt is. Zoran Zekić mennyi időt engedett magának búslakodásra?

- 35 percet - vágta rá Zoran Zekić. - A lefújás után a kamerák előtt nyilatkoztam, majd a sajtótájékoztatón az újságírók kérdéseire válaszoltam, utána viszont a stábbal azonnal a Puskás Akadémia elleni mérkőzésről beszéltünk, mert olyan feszes a program, mint a Premier League-ben, egy percet sem szabad elvesztegetni.

A DVTK három mérkőzésen három gólt kapott idén, mindhárom rögzített játékhelyzet után esett, akcióból viszont egyetlen ellenfél sem tudott betalálni.

- Ráadásul milyen buta gólokat kaptunk! - sóhajtott a vezetőedző. - Már Pakson is a mi hibáinkat használta ki az ellenfél, a Budafok elleni pedig az utolsó percben lavinaként nőttek a gondok. Nem tudom azt mondani, hogy egy ember hibázott, hanem egymást követték az egyenként nem végzetes hibák (labdavesztés, szabálytalanság, szétnyíló sorfal), amik egymásra rakódva azt eredményezték, hogy nem tudtuk ismét kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést. Hiába védekezett szinte az egész mérkőzésen hibátlanul a csapat, mégis az marad meg joggal mindenkiben, hogy a végén pontokat veszítettünk.
A pontrúgások esetében arról is beszélni kell, hogy ezen a téren javulni kell a másik kapu előtt is. Több jó ritmusérzékű, jól fejelő játékosunk van, mégsem tudtunk kellően veszélyesek lenni szögletek, szabadrúgások után.

Egykori középcsatárként mi a véleménye David Vaněček bemutatkozásáról?

- David Vaněček nagyszerűen fedezi a labdát, ám a többi játékosnak is segíteni kell a  középcsatárt. Neki is sokat kell mozogni, mert ha megáll, akkor a többiek nem tudják megjátszani.

A fiatal Zoran Zekić hasonlított David Vaněčekre?

- Ő egy kicsit erősebb, mint én voltam - mosolygott.

Diósgyőrbe érkezésekor Zoran Zekić felidézte, hogy az NK Osijek vezetőedzőjeként rendszeresen járt csapatával Felcsútra. Segített ez a felkészülésben?

- Ez már nem az a csapat, amelyikkel akkor találkoztam, minden tekintetben jobbak - szögezte le. - Érezni az elmúlt évek csapatépítésének eredményét, szépen csendben, nyugodtan dolgoznak, követik az előre kijelölt utat.

Illetve az ellenfél csapatában játszik egy régi ismerőse, Josip Knežević.

- Josip kiváló labdarúgó, két nagyszerű éven keresztül volt a játékosom Eszéken, akkor és azóta is jó viszonyban vagyunk. Tudom, hogy jól megy neki a játék Felcsúton, és jól is érzi magát.

A DVTK keretében több egykori felcsúti labdarúgó is szerepel (Branislav Danilović, Hegedűs János, Márkvárt Dávid, Makrai Gábor, Molnár Gábor, David Vaněček). Jelenthet számukra plusz motivációt, hogy egykori csapatuk ellen játszanak?

- Enélkül is kellően motiváltnak kell lenni, mert minden mérkőzés egyformán fontos - mondta a horvát sportszakember. - Persze ilyen helyzetben mindenki egy kicsit jobban odateszi magát, de ha már szóba került Josip Knežević, abban is biztos vagyok, hogy ő csipkedni fogja magát, ha kinéz az ellenfél kispadjára. Ilyen a futball, illik megadni a kellő tiszteletet, ugyanakkor a legtöbb játékos mégis jobban pörög egykori klubja ellen.

A PAFC tavaly bronzérmet nyert, és jelenleg is a 4. helyen állnak egy ponttal lemaradva a Kisvárda mögött. Szerdán mi szükséges a sikerhez?

- Több labda nélküli mozgást várok, hogy könnyebb legyen megjátszani a támadókat. A futball alapja is a futás, az atlétikától mégis sok mindenben különbözik. Nem szórhatunk el annyi labdát, mint az előző mérkőzéseken, és több párharcot kell vállalni, és megnyerni - osztotta meg a vezetőedző az elvárásait.

Diego Živulić piros lapja miatt az MLSZ FB három soron következő bajnoki mérkőzéstől eltiltotta. - A piros lap miatt az egész csapat hátrányba került, ezért természetesen kapott büntetést - kommentálta a döntést Zoran Zekić.

A DVTK-ból Branislav Danilović, Polgár Kristól és Orosz Donát mellett többen is hiányozni fognak. A Budafok elleni találkozót követően Rui Pedro kikerült a keretből, Florent Hasani pedig távozott. Mirko Ivanovski gyomorpanaszokkal kórházba került, el sem utazott a csapattal, és Stefan Dražić játéka is kérdéses.

A március 1-ig meghosszabbított 484/2020 (XI. 10.) kormányrendelet értelmében zárt kapus a mérkőzés, kérjük szurkolóinkat, ne induljanak útnak!