Beharangozó 2020. június 24., szerda

Paks - DVTK 4-2 (1-0)

Az OTP Bank Liga 32., utolsó előtti fordulójában a DVTK Pakson játszott, és az első félidőben hátrányba került egy szöglet után. A második félidő is rosszul kezdődött, majd már közte háromnál született meg a szépítő találat Iszlai Bence büntetője után. Az újabbb szöglet utáni gólt követően a lefújás előtt még Molnár Gábor kozmetikázott az eredményen.

Paks - DVTK 4-2 (1-0)


OTP Bank Liga 32. forduló

Paksi FC - Diósgyőri VTK 4-2 (1-0)

Paks, Fehérvári úti stadion, 1891 néző. Játékvezető: Bogár Gergő (Albert István, Vígh-Tarsonyi Gergő; Iványi Zoltán, Lovas László).
PFC: Rácz - Osváth, Szélpál, Gévay, Szabó J. - Balogh B., Szakály D., Windecker - Hahn, Sajbán Má., Könyves N. Vezetőedző: Osztermájer Gábor.
DVTK: Bukrán - Orosz D., Polgár, Szűcs K., Vági - Egerszegi, Iszlai - Hasani, Márkvárt, Korbély - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Hasani helyett Molnár G. a 61., Szakály D. helyett Haraszti Zs. és Könyves helyett Kulcsár D. a 64., Korbély helyett Makrai a 72., Sajbán Má. helyett Bertus és Windecker helyett Kecskés a 76., Egerszegi helyett Adukor, Iszlai helyett Cortés és Hahn helyett Böde a 81. percben.
Sárga lap: Hasani a 20., Polgár a 45., Haraszti Zs. a 88. percben.
Gólszerző: Windecker (1-0) a 17., Gévay (2-0) a 49., Hahn (3-0) az 56., Iszlai (3-1, 11-esből) a 60., Windecker (4-1) a 74., Molnár G. (4-2) a 90. percben.


Kulcspillanatok

17. perc: Hazai szöglet balról, Szakály a kisszöglet után éles szögből kapura lőtte a labdát, Bukrán oldalra ütötte, ahonnan Windecker József egyből a kapu bal oldalába fejelt, 1-0

49. perc: Hazai szöglet balról, Osváth beadását a rövid oldalon Szabó csúsztatta meg, és a hosszún Gévay Zsolt közelről a kapu hosszú oldalába továbbított, 2-0

56. perc: Polgár mentett egy beadást, ami Hahn János elé pattant, aki egyből a hálóba lőtt, 3-0

60. perc: Az előretörő Vágit vágták fel a 16-oson belül, büntető a DVTK javára. Iszlai Bence állt a labda mögé, és higgadtan a jobb alsó sarokba gurított, 3-1

74. perc: Két hazai szöglet balról, a második után Windecker József jól robbant az ötösön belülre, és a léc alá fejelt, 4-1

90. perc: Ivanovski tette a védők közé befutó Molnár Gábor elé a labdát, aki 14 méterről alápörgetett, és a labda Rácz fölött a hálóba hullott, 4-2

Edzői értékelések

Osztermájer Gábor: - Győzni szerettünk volna, a csapat nagyon akart, ami látszott is a teljesítményünkön. Nem játszottunk nagyon jól, de jól játszottunk, ennek köszönhető a győzelmünk.
Lépéselőnybe kerültünk, de mi sem teljesen így kalkukláltunk a játéknapot a többi csapat jóvoltából. Negyven pontunk van, mégis a kiesés ellen játszunk, és Kuttor Attila minden szavával egyetértek.
Örülök, hogy ennyi szurkoló kijött a mérkőzésre, a nézőknek teszik, hogy soha nem adtuk fel. 
Feczkó Tamás: - Gratulálok a Paksnak, nagyon jól játszottak! Az a csapat amelyik három gólt kap pontrúgás után, az nem érdemel mást, csak vereséget. Mindegy hány gólt szerez, hány helyzetet alakít ki, ennek nem lehetett más a vége, szinte egész évben nem kaptunk ennyi gólt pontrúgást követően.
A paksiak úgy mentek bele a mérkőzésbe, hogy nem ismertek elveszett labdát, minden játékszituációban vagy labdát, vagy embert találtak. Ebben a helyzetben így kell csinálni, voltak nekünk is ilyen mérkőzéseink, remélem, az utolsó is ilyen lesz.
Nagyon sok játékpercet kaptak a saját nevelésű fiataljaink, ma is megállták a helyüket. Két céllal vágtunk neki a munkának, stabil középcsapatot akartunk kialakítani, ne kelljen az utolsó pillanatig izgulni a bennmaradás miatt, ezt teljesítettük. Emellett minél több fiatalt akartunk beépíteni. A ma pályára lépő hármas idén közel 1500 percet kapott, ami jó, de az eredmény a legfontosabb, az pedig elmaradt.
Jó szezon van a  hátunk mögött, amit az utóbbi eredmények beárnyékolnak. Ha az utolsó találkozón győzünk, akkor teljesen más lelkiállapotban mehet el a csapat és a szurkolótábor is nyári pihenőre.