Beharangozó 2023. március 14., kedd

“A dupla megvan, mostantól a mesterhármas az egyéni célom”

A diósgyőri 3-0 után idegenben 4-2-es vereséget szenvedett a DVTK az MTK ellen, ahol a csereként beálló Jurek Gábor két gólt szerzett.

“A dupla megvan, mostantól a mesterhármas az egyéni célom”


Hétfő este az MTK 4-2-re nyert a DVTK ellen, és átvette a vezetést a tabellán, ugyanakkor nem csökkent a 3., már nem feljutó helyen álló PMFC előtti előny.

- Győzelmével az MTK megelőzött egy ponttal, de semmiről nem döntött ez a találkozó - kezdte Jurek Gábor. - Az összes előttünk álló meccset be szeretnénk húzni, és ha sikerül, akkor az fog dönteni az első és a második hely sorsáról. De nem is ez a nagy kérdés, hanem számomra az legfontosabb, hogy feljusson a csapat a bajnokság végén az élvonalba.

Jurek Gábor a kispadon kezdte a mérkőzést, majd a 60. percben állt be.

- Az első 60 perc az MTK fölényét hozta abban az értelemben, hogy sült a tervük, visszaálltak a kapujuk elé, és kontrákra játszottak, amiből szereztek három gólt - tekintett vissza. - Ekkor álltunk be hárman, és megváltozott a játék képe. Dominálni tudtunk, és még az is benne volt a levegőben, hogy akár kiegyenlítünk. Kuznyecov Szergej azt kérte tőlem, hogy támadjam a kaput, és bátran lőjek, mert korábban hiányzott ez a játékelem. Megfogadtam a tanácsát, és két lövésből két gólt szereztem. Úgy léptem pályára, hogy minél hamarabb betaláljak, és azzal segítsem a csapatot, így amikor egy bal oldali beadást követően elém került a labda, kapásból ellőttem. Szép gól lett belőle. A második gól előtt pedig jó pozícióban vettem fel a labdát, kiválasztottam az egyik sarkot, előttem, és az is gól lett.

Jurek Gábor hét góljából hatot ballal szerzett, egyet pedig jobb lábbal (az összes diósgyőri gólja itt nézhető vissza), az MTK ellen viszont fejjel is veszélyeztetett, Somodi Bence csak bravúrral tudta hárítani a kísérletét.

- Sokat gyakorlom a fejeseket, mert ez az a terület, ahol a legtöbbet kell fejlődnöm - árulta el. - Ennek érdekében Bokros Szilárddal sokszor kint maradunk edzés után, és a Mesterrel (az egykori gólerős támadóval, Kuznyecov Szergejjel - a szerk.) is többször beszéltem erről a témáról, aki igyekezett átadni a tapasztalatait.

Jurek Gábor nem utazott haza társaival Miskolcra, hanem csatlakozott az Európa-bajnoki elitkörre készülő U19-es válogatott keretéhez.

- A hétfői mérkőzés után a válogatottra koncentrálok, ahol egy szűk hetet töltök el - ismertette a programot. - Minden nap két edzéssel készülünk az elitkörre, majd pénteken hazautazok, hogy a Szentlőrinc ellen játszani tudjak. Akár kezdőként, akár csereként kapok lehetőséget, segíteni szeretném a csapatot a három pont megszerzésében. Eddig a duplázást tűztem ki magam elé, az megvan, mostantól a mesterhármas az egyéni célom.

Vasárnap délután a Szentlőrinc ellen játszik a DVTK hazai pályán a Merkantil Bank Liga 28. fordulójában.

- A szentlőrinciek a tabella alján állnak, és a kiesés ellen küzdenek. Véleményem szerint Diósgyőrben betolják majd a buszt a saját kapujuk elé, küzdeni fognak a pontrablás érdekében. De nekünk nem ezzel kell foglalkozni, hanem a saját játékunkat kell játszani, és minél hamarabb eldönteni a meccset a saját javunkra - fogalmazott Jurek Gábor.