Férfi kézilabda NB II. Észak-kelet felsőház, 5. forduló

2024. április 27., szombat (Miskolc, Herman Ottó Gimnázium)

17:00 DVTK - Hajdúböszörményi TE

A mérkőzés megtekintése INGYENES!

Mi történt eddig?

A DVTK magabiztos játékkal csoportját megnyerve jutott a felsőházba. A diósgyőriek 11 győzelem mellett egyszer szenvedtek csak vereséget az alapszakaszban a CSÉPE Salgótarján ellen idegenben, ami mellett +115-ös gólkülönbséget alakítottak ki. Hazai pályán az egész alapszakaszban magabiztosan őrizte veretlenségét Molnár András csapata, amit felsőházban is tovább tart. A felsőházat a DVTK négy győzelemmel kezdte, amivel két pontos előnnyel vezeti a tabellát feljutó helyen a Salgótarján ellen négy fordulóval a szezon vége előtt.

A Hajdúböszörményi TE együttese a D-jelű alapcsoportot a második helyen zárta 8 győzelem, 1 döntetlen és 5 vereség mellett +25-ös gólkülönbséggel. A felsőház sajátos rendszere miatt viszont a kékek nem hoztak magukkal minden vereséget az összevont csoportba, ugyanis kétszer alsóház együttesektől kaptak ki. A HTE a felsőház első körét négy vereséggel zárta, amivel jelenleg a tabella hatodik helyén állnak.

Egymás elleni mérleg

A két csapat az előző, 2022/23-as idényben már kétszer találkozott egymással az NB II. Észak-keleti csoportjában. A HTE otthonában a Diósgyőr akkor szoros találkozón 32-34 arányban el tudta hozni a két pontot, míg hazai pályán 40 gólig jutva 40-32-es sikerrel tudta oda-vissza legyőzni a kékeket. Az akkori bajnokságban Molnár Andrásék a második, a HTE a hetedik helyen végzett. Idén a felsőház nyitó fordulójában magabiztos, 10 gólos piros-fehér siker született.

2022.11.13. NB II. Észak-kelet, 8. forduló

HTE 32-34 DVTK

2023.04.22 NB II. Észak-kelet, 19. forduló

DVTK 40-32 HTE

2024.03.22. NB II. Észak-kelet felsőház, 1. forduló

HTE 23-33 DVTK

Várakozások

Molnár András vezetőedző: Úgy érzem, hogy mentálisan és csapategységben továbbra is erősek vagyunk. A hétvégi ellenfelünk egy gyors, korszerű kézilabdát játszik. Inkább hazai pályán veszélyesek, de idegenben is meg tudják csillogtatni az erényeiket, szóval azzal számolok, hogy most is egy nyílt sisakos küzdelmet fognak ellenünk folytatni. Nekünk az a dolgunk, hogy megőrizzük a két éve fennálló veretlenségünket hazai pályán, amit nem most szeretnénk elveszíteni. Ha ez sikerül, eggyel közelebb vagyunk a céljainkhoz.

Torma Antal kapus: Az öltözőben továbbra is remek a hangulat és az összhang. A múltheti győzelem pedig csak tetézte ezt, mivel ez volt az egyik legfontosabb meccsünk. Ráadásul az, hogy ilyen nagy arányú sikert tudtunk aratni még nagyobb lendületet ad a második körre, a visszavágós fordulókra. Amiket, ha sikerül megnyernünk, biztos, hogy bajnokok leszünk. Nem csak a HTE elleni találkozón, de az összes többin is ugyanaz lesz a legfontosabb, hogy ne veszítsük el a magabiztosságunkat, amit eddig felépítettünk, illetve, hogy ez ne forduljon át egy elkönnyelműsködő érzéssé. Minden csapatot ugyanúgy tisztelünk és készülünk rájuk. Ha ezeket meg tudjuk csinálni képesek vagyunk a bajnoki címet megszerezni.  

Az 5. forduló programja

2024. április 27., szombat

17:00 DVTK - Hajdúböszörményi TE

18:00 CSÉPE Salgótarjáni SKC - Hajdúnánás KNKFT

2024. április 28., vasárnap

16:00 Váci FKA - Nyírbátor KC

18:00 Gödöllői KC - Opus Tigáz Hajdúszoboszló

Tabella