Összefoglaló 2024. április 21., vasárnap

OPUS Tigáz Hajdúszoboszló - DVTK 17-34 (8-18)

Az NB II. Észak-keleti felsőház 4. fordulójában a harmadik helyen álló Hajdúszoboszló otthonába látogatott a listavezető DVTK. Molnár Andrásék az egész találkozón pazar játékkal tartották kézben az irányítást és fantasztikus, 17 gólos győzelmet arattak, amivel óriási lépést tettek a feljutás felé.

OPUS Tigáz Hajdúszoboszló - DVTK 17-34 (8-18)


A hajdúszoboszlói Városi Sportházba kilátogatók igazi felsőházi rangadóra számíthattak, hiszen a két alapcsoportot megnyerő együttes először találkozott egymással. A találkozó ehhez hűen szorosan kezdődött, egészen a 3. percig kellett várni az első gólra, amit a diósgyőriek szereztek (0-1). A 10. perchez érve azonban beindult a gólgyártás mindkét oldalon, ám az egygólos vendég vezetés állandó maradt (4-5). Ezt követően két hazai kiállítást kihasználva növelni tudta előnyét Molnár András együttese (7-10), amit egy nyolc perces kapott gól nélküli időszak követett és még nagyobb piros-fehér vezetés (7-17). A félidő végére a hazaiak időkéréssel stabilizálni tudták a játékukat, de közelebb már nem kerültek a listavezetőhöz, és végül 8-18-as állásnál vonultak tízzel közt a szünetre.

A fordulást követően a Diósgyőr ott folytatta, ahol abbahagyta. Villámrajtot véve öt perc alatt 5 gólt lőve és mindössze egyet kapva már 14! gól volt a két csapat között (9-22). A 35. percben érkezett is az újabb kék időkérés, amit követően stabilizálódott az így is óriási különbség a két csapat között. A hajrához érkezve volt még egy fokozata a piros-fehéreknek, és fantasztikus játékkal tovább növelték előnyüket (15-33). Végül a DVTK kézilabda csapata újjáalakulása óta egyik legnagyobb győzelmét aratta 17-34 arányban, aminek értékét tovább növeli, hogy mindezt a feljutás szempontjából kulcsfontosságú idegenbeli rangadón tette Molnár András együttese.

A találkozón Torma Antal 50 százalékos hatékonysággal védett, míg Szepesi István és Gulácsi Bálint 6-6, Csörgő Zsombor pedig öt gólt szerzett. A DVTK csapatából összesen tíz játékos is betalált, akik közül kilencen nem csak egyszer.

Férfi kézilabda NB II. Észak-kelet felsőház, 4. forduló

OPUS Tigáz Hajdúszoboszló - DVTK 17-34 (8-18)

Hajdúszoboszló, Városi Sportház - 250 néző

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve

Molnár András vezetőedző: Nagyon akartuk ezt a győzelmet és mindent meg is tettünk érte! Azt mondtam a játékosaimnak, hogy eddig is büszke voltam rájuk és tudom, hogy mérkőzés után is az leszek! Köszönöm, hogy ezt igazolták! Rendkívül szimpatikus közönség előtt sikerült ezt a győzelmet elérnünk. Nagyok voltunk! Ez Diósgyőr!!!

A DVTK újabb győzelmével fontos lépést tett a feljutás felé négy fordulóval a bajnokság vége előtt, amivel megerősítette vezető helyét a tabellán. A piros-fehérek a következő körben a Hajdúböszörményi TE csapatát látják vendégül a megváltozott helyszínű 5. fordulóban a Herman Ottó Gimnázium Tornatermében április 27-én 17 órától.

A 4. forduló eredméynei

Hajdúböszörményi TE - CSÉPE Salgótarján 29-37

Hajdúnánás KNKFT - Váci FKA 29-31

Nyírbátor KC - Gödöllői KC 30-31

OPUS Tigáz Hajdúszoboszló - DVTK 17-34