Beharangozó 2023. december 15., péntek

Tenyér Zsófia: Agresszíven védekező ellenfél jön

Nincs megállás. A spanyolországi Euroliga összecsapás után hazai rangadó következik. A Tippmix Női NB I. A-csoportjában a DVTK HUN-Therm a Szekszárddal találkozik vasárnap 17 órától. A piros-fehéreknek az erőltetett menetelés ellenére az a tervük, hogy megőrizzék a veretlenségüket a magyar bajnokságban. A hétvégi összecsapás előtt Tenyér Zsófiával beszélgettünk.

Tenyér Zsófia: Agresszíven védekező ellenfél jön


- Sikerült feldolgozni a zaragozai találkozót?
- Természetesen senki sem szeret veszíteni, mindenki csalódott volt az öltözőben - fogalmazott Tenyér Zsófia. - Utólag azonban ezen már nem lehet változtatni, ezért igyekszünk a pozitív dolgokat megtartani ebből a meccsből. Az egyik ilyen, hogy a spanyolokkal szembeni összevetésben így is jobbak vagyunk, ezért sikerült a csoportban megtartani a második helyezést. 

- Lehet párhuzamot vonni a mögöttünk hagyott és az előttünk álló mérkőzés között?
- Igen. Mi is meg szoktuk tenni. A Zaragozához hasonlóan a Szekszárd is rendkívül agresszív védekezést alkalmaz, erre kell készülünk a vasárnapi mérkőzés kapcsán. Természetesen ennek is megvan az ellenszere, bízom benne, hogy ez a pályán is látszik majd. 

- Az NB I.-ben harmadik helyen álló tolnaiak az eddigi nyolc meccsükből ötöt megnyertek, háromszor maradtak alul, érdekesség ugyanakkor, hogy győzni tudtak a címvédő Sopron ellen.
- Ugyanakkor kikaptak a BEAC-tól. és korábban a TFSE-MTK-tól. Igaz, szoros meccseken. Nehéz megmondani, hogy ellenünk melyik arcát mutatja majd a Szekszárd, és milyen forgatókönyv szerint alakul majd a meccs. Nekünk azonban saját magunkkal kell foglalkozni. Nagyon fontos, hogy türelmesen játszunk, ne siettessük a dolgokat. 

- A Spanyolországból történt hazaérkezés a vasárnapi bajnoki közötti időszakba mi fér bele?
- Regeneráció és edzés. Emellett természetesen foglalkozunk a Szekszárddal is, a lehető legjobban igyekszünk felkészülni az ellenfélből. A védekezésük különbözik a többi magyar csapattól, ezért nem egy szimpla bajnokira kell számítanunk. Egész biztos, hogy nehéz meccs vár ránk. 

- A cél viszont az, hogy megmaradjon a hazai veretlenség?
- Egyértelműen. Az üldözők közül a Győrt és a Sopront az elmúlt hetekben sikerült legyőzni. Bízom benne, hogy a Szekszárd ellen sem lesz másképp.

- Völgyi Péter vezetőedző forgatja a csapatot. A magyar bajnokságban egyre több időt tölthetsz a pályán?
- Nem tudom előre megmondani, mit hoz a vasárnap. Nem reménykedem semmiben, de amennyi időt kapok, azt igyekszem maximálisan meghálálni. Természetesen nagyon jó érzés ennyi szurkoló előtt pályára lépni, fantasztikus hangulatot tudnak teremteni. Zaragozában messze voltunk tőlük, de így is hallottuk a hangjukat. A meccs után, és a reptéren is beszélgettünk velük, a vereség ellenére ők is elégedettek voltak a teljesítményünkkel. Bízom benne, hogy a Szekszárd ellen is sokan kijönnek az Arénába, mert amikor fáradtak vagyunk, akkor ők tudnak minket átlendíteni a holtpontokon.