A Tippmix Női NB I. A-csoport 2022/2023-as szezonjának lezárultával a DVTK HUN-Therm puerto ricói légiósa visszatért az Amerikai Egyesül Államokba, hogy megkezdje a felkészülést a Seattle Storm csapatával a WNBA soron következő idényére. Guirantes április 30-án, a Seattle Storm edzőtáborában tizenöt társával együtt kezdi meg a felkészülést az amerikai profi női bajnokság küzdelmeire. Érdekesség, hogy a Storm tizenhat fős keretében nem a diósgyőri játékos az egyetlen, aki a magyar bajnokságot képviseli, hiszen a Sopron Basket színeiben szereplő Ezi Magbegor, Yvonne Turner páros is tagja a bő keretnek.

A seattle-i székhelyú együttes eddig mindössze egy hivatalos előszezon mérkőzés dátumát jelentette be, május 9-én, vasárnap a Phoenix Mercury csapata ellen játszanak majd edzőmeccset. A helyi szövetség szabályozása szerint a csapatok legfeljebb 12 fős kerettel dolgozhatnak a szezonban, melyet május 18-ig véglegesíteniük kell, jelen állás szerint tehát a Storm négy játékost nem nevezhet majd a versenysorozatba. A WNBA alapszakasza május 18-tól szeptember 10-ig tart, a döntő (és ezzel együtt a rájátszás) utolsó mérkőzésének lehetséges időpontja október 20.

A Seattle Storm az első tétmérkőzését május 20-án vívja majd, az ellenfél pedig a Las Vegas Aces csapata lesz. Arella Guirantes a 11-es számú mezt választotta magának.

A Seattle Storm bő kerete a 2023-as WNBA szezon rajtja előtt

Kaila Charles
Ivana Dojkic
Dulcy Fankam Mendjiadeu
Arella Guirantes
Jordan Horston
Jade Loville
Jewell Loyd
Ezi Magbegor
Jade Melbourne
Kia Nurse
Theresa Plaisance
Mercedes Russell
Yvonne Turner
Jasmine Walker
Sami Whitcomb
Madi Williams