A koronavírus-járványt követően május 23-án indult újra a labdarúgó szezon hazánkban, Európában elsők között. Az elmúlt időszak a klubok, labdarúgók, sportszakemberek kiemelt fegyelmét igényelte, és komoly – nemzetközileg is elismert – eredmény, hogy hétvégén az eredeti kiírás szerint, nézők előtt, és várhatóan problémamentesen fog befejeződni az OTP Bank Liga. Augusztus 2-án pedig elrajtol az új szezon!

Az országgyűlés döntéseivel összhangban a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége is visszavonta a hazai futballmérkőzésekre vonatkozó korlátozásokat, biztonsági intézkedéseket, melyeket a járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott.

Az elmúlt hónapokban Magyarországon kialakult helyzet és a bajnokság későbbi lezárása miatt valamennyi labdarúgó-bajnokság esetében a nevezési határidő 2020. július 3., 12.00 órára módosul, az MLSZ elnökségének keddi döntését követően.

Ezzel párhuzamosan módosulnak a versenykiírások nevezési rendjei is. A szövetség elfogadta a jövő idényre vonatkozó részletes versenykiírásokat, indulhat az új labdarúgó idény a Merkantil Bank Liga küzdelmeivel, augusztus 2-án. Az OTP Bank Liga augusztus 15-én, a futsalbajnokság és a Simple Női Liga várhatóan augusztus végén rajtolhat – összhangban a nemzetközi versenynaptárral.

A járványhelyzet következtében a legtöbb bajnokság több vagy kevesebb tavaszi forduló elhagyásával került lezárásra, zárótáblázat megállapítása mellett. Erre tekintettel a 2020-2021-es férfi NB III-as bajnokságok versenykiírásai az alábbiak szerint módosultak: Az eddigi 48 csapat helyett előreláthatólag 60 csapat vesz részt a küzdelmekben (3x20 csapat). A 37 bennmaradó együttes mellett a 13 megyei I. osztályú bajnok csatlakozhat, továbbá 10 NB I-es tartalékcsapat azzal a megkötéssel, hogy a fiókcsapatok esetében a sportszervezet maximum 4 fő 1999. december 31-nél korábban született labdarúgót szerepeltethet

Forrás: mlsz.hu