Bekő Balázs Diósgyőrben (Fotó: Szabó Gábor)


Kedden délután Diósgyőrben egyeztetett Bekő Balázs, a DVTK új vezetőedzője Árki Gábor sportigazgatóval, illetve az utolsó öt mérkőzést páratlan sikerrel hozó Vitelki Zoltánnal és stábjával. Ezt követően a csapat felkészüléséről érdeklődtünk nála.

- Azt kértem a játékosoktól, hogy pihenjék ki magukat az utolsó bajnoki mérkőzés és a felkészülés kezdete között - osztotta meg a vezetőedző -, két hét alatt úgysem lehet annyira leépülni, ami nagy hátrányt okozna, ugyanakkor fel lehet töltődni, és megújult mentális energiával lehet kezdeni a munkát. Nekem is szükségem van az elveszett energiák pótlására, de ahogy megérkeztem Diósgyőrbe, már érzem is, hogy kezdek feltöltődni.

Idén nyáron is nagyon rövid szünetet kapnak a játékosok, utána viszont indulhat a felkészülés.

- Június 15-étől napi két edzéssel készülünk az új bajnokságra. A vegyes felkészülés során a fizikális edzés mellett csapattaktikai gyakorlások is sorra kerülnek, hiszen rövid az idő a bajnoki rajtig - ismertette a programot a szakember.

Bekő Balázs azt is elmondta, hogy az edzések mellett lesznek orvosi vizsgálatok, valamint felmérések, mert teljes képet szeretne kapni a játékosok állapotáról.

- Ezen kívül rengeteg csoportos és egyéni beszélgetés lesz, mert meg szeretném ismerni a labdarúgók személyiségét - tette hozzá Bekő Balázs. - Nagyon sok múlik azon, hogyan tudjuk összecsiszolni a játékosokat annak érdekében, hogy a csapategység a lehető legerősebb legyen.

Vitelki Zoltán három U21-es játékost is mély vízbe dobott, és Csicsvári Milán, Nemes Milán, valamint Boros Gábor egyaránt meghálálta a bizalmat.

- Már a felkészülés során is több fiatal játékos dolgozik majd velünk - folytatta a DVTK új vezetőedzője -, és hosszú távon is azt szeretném, ha mindig edzene az első csapattal néhány olyan utánpótlás-játékos, akikre az edzőik felhívják a figyelmemet, illetve akik saját teljesítményükkel “kikövetelik” ezt a lehetőséget.

A tervek szerint június 23-án játssza a DVTK az első felkészülési mérkőzést, majd június 28-án edzőtáborba utazik a csapat Bükfürdőre. A részletes program kialakítása, a felkészülési mérkőzések lekötése folyamatban van, arról később tájékoztatjuk szurkolóinkat. Az MLSZ döntése értelmében a bajnokság a július 17-i hétvégén kezdődik, a sorsolás és a részletes órarend később készül el.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!